Portugese Armada

We hebben er al eens eerder over bericht; de Portugese oorlogschepen. Het Portugees oorlogsschip (wetenschappelijke naam: Physalia physalis) is een staatkwal die voorkomt in de warmere zeeën. Het is geen echte kwal, maar een complexe kolonie van honderden poliepen van vier typen.[1] De naam is afkomstig van ontdekkingsreizigers uit de 16e eeuw. Portugal was toen de grootste zeemacht en de Portugese kraken boezemden iedereen angst in, net als dit “dier”. (Wikipedia)

Kwallenschrik

Meestal zien we maar een enkeling maar soms zijn het er heel veel die, al dan niet, aanspoelen op het strand. Dit keer was er een hele armada ingesloten in onze ankerbaai bij Angra do Heroismo. Jelle ging op onderzoek uit:

Portugese Armada
Meer over het Portugees Oorlogschip

Voor diegene die nu niet meer in zee durft te zwemmen: in Nederland komt deze soort niet voor. Wel andere soorten maar die worden in de gaten gehouden: https://kwallenradar.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *